Karácsonyi ajándékötletek a TERIKE szerkesztőitől⎢1. rész

A Terike szerkesztőivel az az ötletünk támadt, hogy megosztanánk veletek, hogy mi van a mi karácsonyi kívánságlistáinkon. Összeszedtük a kedvenc ajándékötleteinket, méghozzá kizárólag magyar alkotóktól, hiszen ebben az időszakban különösen fontos, hogy támogassuk a kisebb vállalkozásokat, független designereket, és ne feltétlenül Amazonról berendelt ajándékok díszelegjenek a fa alatt.
Ezt a karácsonyi "Gift Guide"-ot két részre szedtük, az első részben a Terike Budapest egyik alapítója, Istvánffy Emma, illetve két írónk, Jakab Tímea Diána és G. Bonifert Rita mesél az 5 kedvenc termékéről, ami a kívánságlistájukon szerepel.

ISTVÁNFFY EMMA - Terike társalapító

1. Imádom az extrább, kevésbé szokványos fülbevalókat - na és ez pont egy olyan darab, minél tovább nézegetem, annál inkább úgy érzem, nem tudok élni nélküle.

2. Molnár Nininél már lassan fél éve dolgozom designer asszisztensként, nagyon szeretem a táskáit, és most ez a legújabb kedvencem. Fanatikusa vagyok a lime zöld árnyalatainak, úgyhogy természetesen egyből belopta magát a szívembe ez a táska.

3. Imádom nézegetni Schütz Nikolett absztrakt festményeit az Instagramon. Bár nem az az árkategória, amiben bárki vásárolna nekem idén ajándékot, de azért ez mindenképpen ott van az én képzeletbeli kívánságlistámon, és majd ha egyszer lesz egy csodás saját lakásom Londonban, biztosan veszek egy Schütz festményt a falra.

4. Nagyon szeretem a Daige ruhákat, kiegészítőket, és ez a body már egy ideje nagyon hívogat engem, ugyanis amikor az üzletben megtapogattam, nagyon puha volt az anyaga, szóval biztos vagyok benne, hogy rettentően kényelmes viselet.

5. Róza (@rozagyurta) vidám, színes és kreatív fülbevalókat és kerámiákat készít. Még nyáron bevásároltam nála néhány fülbevalót, vettem magamnak egy mosolygós cseresznyéset, és a három londoni lakótársamnak is vittem ki szuvenír gyanánt egy-egy pár hozzájuk illő ékszert, imádták.

JAKAB TÍMEA DIÁNA - író

  1. Ezt az "Egy év - végtelen én" című határidőnaplót, melyet a @szialidia, vagyis Gulyás Lídia jegyez, most rendeltem meg magamnak. Interaktív, inspiráló, önfejlesztő és pozitív gondolatokkal van tele. 

2. Ha táska, akkor Kerényi Virág táskát szeretnék. Ha egyszer majd, akkor ilyet. Ez ennyi. :)

3. Sophie-val még divatillusztráció órán ismertük meg egymást, azóta követem munkásságát. Szemtelenül fiatal, és iszonyúan tehetséges. Illusztrál pulcsikra, táskákra, kerámiákat alkot, és nem mellesleg a Mod'Art másodéves divattervező hallgatója. 

4. A Printa csapata a környezettudatosság elkötelezett hívei, és széles palettán mozognak. 

5. És a végére egy lélekmelengető, önbizalomfröccs. Ajkai Móni Monológ programja ugyanis egy igazi évindítónak is tökéletes, hogy egy kis segítséggel megtaláljuk az irányt. Nem voltam még nála, de nagyon szimpatikus, amit képvisel. 

G. BONIFERT RITA - író

1. Az elmúlt hónapokban valódi evolúció zajlott le a maszkok terén: már kezd (lerohadni) leáldozni a tavaszi DIY felbuzdulásból származó maszkok fénykora, amikor sokunk függöny-és babatakarók anyagmaradékával a fején rohangált hónapokon keresztül okmányirodába, forgalmi vizsgára (trú sztori), esküvőre stb... Nagyon is itt az ideje a maszk-kollekciónk felrissítésének, tuti befektetés, hiszen még egy ideig biztos, hogy alapvető kellék marad, adjuk meg a módját és szerezzük be magyar tervezőktől!

2. A teáskancsó, aminek egyénisége van, annyira menő. Karácsonyra betárazunk belőle és jövőre ebből töltjük a pezsgőt, amikor megünnepeljük, hogy újra együtt lehetünk egy olyan turbulens időszak után, mint a 2020-as év.

3. Abszolút fenntartható csoda ez a Secondland kabát! Le a fűtéssel és egész nap le sem kell venni...

4. A több néha több, gyűrűk terén mindenképp! Tamási Dóri pöttyös ezüstgyűrűiből legszívesebben minden ujjamra húznék egyet, aztán egy idő után már pucérnak is érezném magam nélkülük.

5. Na ez az A blúz, ami nincs mese, belibbenne a szilveszteri parti kellős közepébe, viselőjével együtt. Egyszerre letisztultan elegáns, titokzatos és figyelemfelhívó. Tö-kély.

Previous
Previous

Karácsonyi ajándékötletek a TERIKE szerkesztőitől⎢2. rész

Next
Next

Dressed up for nothing⎢TERIKE EDITORIAL