Karácsonyi ajándékötletek a TERIKE szerkesztőitől⎢2. rész

Előző cikkünkben a Terike csapat egyik fele bemutatta a karácsonyi kívánságlistáját, és ahogy ígértük, ma a csapat másik felére is sor kerül. A Terike társalapítója Szarvas Valentin, főszerkesztőnk Tamás Cinti, illetve írónk Kádi Vivien mesél mai cikkünkben azokról a magyar kisvállalkozásokról, alkotókról, akiket szerintük érdemes támogatni.

SZARVAS VALENTIN - Terike társalapító

1. Ugyan ez nem a klasszikus értelemben vett ajándéktárgy ötlet, ez talán még annál is több. Számos tervezői darabhoz lehet hozzájutni Angélánál és ami a legzseniálisabb az egészben, hogy a vásáron befolyt összeg a Fogadj örökbe egy kiskutyát alapítvány számláján landol. A tervezői darabok mellet  egy csomó más szuper dolog is gazdára vár. Nézzétek meg mindenképp! 

2. Ha tökéletes kalapot keresel, akkor szerintem nagyon érdemes megnézni Vecsei Zsófi ready-to-wear márkáját, a TAU-t. A kalapokon kívül egyébként számos más headpiece-t is csinál. Én például teljes odavagyok a ‘STOCKOLM’ narancssárga kötött sapkájáért. 

3. A The Garden Studio & Café instagram oldalán találkoztam a Nomad Objects termékeivel ma. Szerelem volt első látásra! Annyira régóta keresek már megoldást  a könyveim rendszerezésére, és ezzel az eszközzel végre elnyerhetik méltó helyüket a szobámban. Egyébként szerintem könyvek nélkül is egy csodaszép home decor lehet.

4. A KOKOMO Glaser Eszter kerámia márkája. Ha egy lakatlan szigetre csak egy tárgyat vihetnék magammal, akkor biztosan eszembe jutna a KOKOMO kerámia, mint opció. 

5. Gondoltam nem árt, ha magamat is ajánlom ezen a listán. Viszont ezt eskü nem magyarázom túl. Szívvel-lélekkel benne vagyok ezekben a darabokban. www.valentinszarvas.com

TAMÁS CINTIA - főszerkesztő

1. Általában egy vászontáskával rohangálok fel-alá a városban, de egyre inkább azt érzem, ideje lenne befektetni egy komolyabb darabba. A Mr Carter Co meseszép, ráadásul upcycled bőrből készült ’Cube’ táskáival már régóta szemezek, és szerintem tökéletesek lennének erre a feladatra.

2. Szerintem a közeli barátaim és családtagjaim között nincs olyan, akit ne leptem volna még meg egy Klement Csaba kerámiával. Az én asztalomon még csak egy dínó árválkodik, de jövőre egy egész famíliát szeretnék összehozni. Ehhez segítséget szívesen fogadok.

3. A tavaszi karantén alatt kaptam rá (újra) a kirakózás ízére, de a hazai puzzle-felhozatalban nagyot kellett csalódnom. Szerencsére nemrég rátaláltam a Kirakós Budapestre, ahol magyar grafikusok készítik a szebbnél szebb képeket. Egy készletet már megrendeltem magamnak, de valaki meglephetne még egy darabbal.

4. A termék ugyan nem magyar, de a megvásárlásával egy hazai non-profit szervezetet (PHI Alapítvány) támogathatunk. Ezért a Sprout elképesztően menő, ültethető ceruzájának  a wishlistemen a helye.

5. Na ez az a pulóver, amire ránéz az ember és csak annyit mond „KELL!”. Majd kiderül, hogy egy olyan fenntartható magyar márka termékébe szeretett bele, amely a Plant a Tree Cocktail jótékony kezdeményezését is támogatja, ezért legszívesebben még 2-3 darabot bedobna a virtuális kosarába. 

KÁDI VIVIEN - író

1. Nagyon szeretem a hangsúlyos és izgalmas ékszereket, főként a gyűrűket, azonban a kortárs ékszertervezők munkáiból nekem javarészt hiányzik a gondolatiság (ami egyébként nem feltétlen probléma). Így amikor először megláttam Kiss Balázs gyűrűit rögtön tudtam, hogy minimum egy az ujjamon fog pihenni majd egyszer.

2. Igényes, mutatós és vadító kiegészítőkért tuti, hogy a Kain Eszter és Szabó Fanni Eperke kollaboráció produktumai közül válogatnék…

3. Nemrég indult Eged Enikő Katalin webshopja, ahol hangulatos munkái közül egyelőre csak néhány print kapott helyet, azonban már nem várat sokat magára az updatelt shop, ahol a printek mellett többek között kerámiák és szitázott textilek is elérhetőek lesznek. 

4. A kendő az egyik kedvenc kiegészítőm, én főleg turkálni szoktam őket, mert szeretem a minél meghökkentőbb mintákat, de a VYF printjei nagyon szépek és ötletesek szerintem.

5. Aki a jelenlegi kerámia-őrületben a megszokottól eltérő, szoborszerűbb alkotásokra vágyik, az Strasser Brigitta munkái között biztosan megtalálja a megfelelő ajándékot. 

Previous
Previous

„Secondlandben a való világ hulladéka kincsnek számít” - Vecsei Kinga Réta tervezői interjú

Next
Next

Karácsonyi ajándékötletek a TERIKE szerkesztőitől⎢1. rész