5 budapesti concept store, amely otthonteret biztosít a magyar márkáknak

Elérkezett a karácsony előtti utolsó hét, amely sokak számára azt jelenti, hogy ajándékok tömkelegét kell még beszerezni az utolsó pillanatokban. Ilyenkor is érdemes szem előtt tartani, hogy milyen márkákat támogatunk a vásárlásunkkal. Ha elmerészkedünk a megszokott, és az ünnepi időszakban rémesen zsúfolt bevásárlóközpontok környékétől, akkor Budapest csendesebb utcáin igazi kincsekre bukkanhatunk. 

Nagy örömünkre egyre több concept store nyitja meg kapuit a fővárosban, ezzel a hazai és kisebb feltörekvő márkáknak egyaránt otthonteret biztosítva. A továbbiakban 5 olyan helyet mutatok be nektek ahonnan nehéz üres kézzel távozni.

The Garden Studio & Café

A sort Budapest egyik, ha nem a legismertebb concept store-jával kezdeném, a The Garden Studioval. Alapítója, Tomcsányi Dóri, 2017-ben nyitotta meg a Paulay Ede utca 18. szám alatt található üzletét, ekkor még „csak” 15 márka kínálatával. Ez mára a duplájára növekedett, a hazai brandek mellett pedig külföldi márkák termékeit is megvásárolhatjuk. A The Garden Studio név is erre utal – a különböző identitású márkák harmonikusan képesek egymás mellett megférni, mint a sokféle növények és gyümölcsfák a kertben. A tágas boltba betérve vidám atmoszféra fogad, ahol többek között találkozhatsz a TOMCSANYI legújabb kollekciójával, Kokomo kerámiáival, Franciska Németh ékszerekkel, illetve Valentin Szarvas ruhákkal és kiegészítőkkel.

A bolt éke pedig a kávézó/vega és vegán étterem, ahol a Garden társtulajdonosának, Merve Ilgım Depremnek köszönhetően török specialitások sorát kóstolhatod meg egzotikus koktélokkal kísérve.

Helyszín: Budapest, Paulay Ede u. 18, 1061

Repertory

A Repertory üzletét a Szent Gellért tértől alig pár perc sétára találjátok. Az esztétikus, kellemes hangulatú üzletnek Tóth Melinda (Daige) és D. Nagy Kinga (Mama Kin) az alapítója, akiknek munkáit a rendkívüli minőség mellett az izgalmas forma- és színvilág tökéletes harmóniája jellemzi. Míg a Daige élénk ruháin és táskáin, addig a Mama Kin ezt arany/ezüst ékszerein keresztül mutatja be. Habár a polcok nagy részét az ő termékeik töltik meg, Vengru táskákkal, tar.luca.keramika munkákkal és Durca zero waste hajgumikkal is találkozhattok az üzletben. 

Helyszín: Budapest, Budafoki út 5, 1111

WonderLAB

A harmadik bolt a listán a WonderLAB nevet viseli, amit Marillai Évi és Marillai Ildi alapított nyolc évvel ezelőtt. 30 fiatal tervező termékeit árusítják, akiknek termékeik széles skálán mozognak: ruhadarabok (INQ Concept), kiegészítők (Fraau), ékszerek (MIKO) de még kutyafelszerelések (Sixfeet) is megtalálhatóak az üzletben és a webshopban egyaránt. A személyes vonalat erősítve a concept store-ok sajátosságai közé tartozik az is, hogy az üzletekbe belépve gyakran maguk a tervezők köszöntenek minket. Ez a WonderLabnél sincs másképpen, teljes figyelemmel fordulnak mindenkihez, hogy a vásárlásunk során megtalálhassuk a számunkra tökéletes darabokat. 

Helyszín: Budapest, Veres Pálné u. 3, 1053

SISKO Studio

A Somogyi Béla utca 18-nál sétálva a SISKO Studio tarka kirakata kelti fel a járókelők figyelmét. A 3 tervező – Nácsa Andrea (Nandi), Papp Virág (Virágéknál), Sziládi Noémi (Kamay ko) – a női összefogás jegyében alapították a concept store-t 2019-ben, ami showroomként és műhelyként is funkcionál. A sisko finn szó jelentése (magyarul lánytestvér) is erre utal, hiszen a tervezők közötti harmónia és összhang letagadhatatlan. Az üzletben vidám színekkel, absztrakt mintákkal és a fenntarthatóság jegyében alkotott tárgyakkal találkozhatunk. Kendőkkel, printekkel, ruhákkal, pénztárcákkal és még sok más izgalmakkal várnak titeket a Nandi, a Virágéknál és a Kamay ko márka. 

Helyszín: Budapest, Somogyi Béla u. 18, 1085 

Margot

Végül de nem utolsó sorban a szuper helyszín mellett gyönyörű enteriőrrel rendelkező Margot üzlettel zárnám a sort. A Ferenciek terétől alig pár perc sétára találjuk a hatalmas ablakokkal ellátott boltot, ahol jelenleg 5 tervező munkái sorakoznak a polcokon. Anna Daubner színes ruhái, szellemes feliratokkal és extravagáns anyaghasználatával vonzzák a tekinteteket, csakúgy, mint Anna Amélie ikonikus mintái és táskái. Emellett az egyedi, minőségi és személyre szabott Anka legyezőkkel, Tau kalapokkal és Dorivisy ékszerekkel is megismerkedhettek a boltot körbejárva. Ha pedig már minden ajándékot beszereztél, és már csak az ünnepi díszek vannak hátra, akkor keresd a Konfetti & Co termékeket.

Helyszín: Budapest, Irányi u. 10, 1056

Szerző: Danyi Blanka

Kiemelt kép forrása: @studio_sisko, @thegardenstudioandcafe/Instagram

Previous
Previous

Mi a közös Ráth Györgyben és a csatkai búcsúban? A Romani Design

Next
Next

„Borzalmasan taszít a pazarlás és az értelmetlen fogyasztás” – Csókási Dorottya tervezői interjú