Pop-up vásár és szubjektív tárlatvezetés fiatal magyar tervezőkkel

Január 30-án utolsó alkalommal látogatható a VI. Textile Art of Today Nemzetközi Textiltriennálé budapesti állomásán, a Pesti Vigadóban. A kiállítás záróeseményén megismerheted az ALMA, a Secondland és a Mr Carter&Co divatmárkák tervezői által a Pesti Vigadóban bemutatott alkotásokat és támogathatod a hazai feltörekvő designereket.

A rendhagyó, szubjektív tárlatvezetést nem érdemes kihagyni, hiszen a kiállított darabok megtekintése mellett értéknövelő újrahasznosítással és zero waste technikákkal készített design darabokat is vásárolhatsz a pop-up vásáron, megismerheted a különböző varrási, szabási technikákat és a fenntartható tervezés kihívásait, illetve meghallgathatod Vetlényi Alma, Vecsei Kinga Réta és Szekeres Ákos személyes, textilhez fűződő történeteit.

A háromévente megrendezésre kerülő Textile Art of Today utazókiállítás célkitűzései között szerepel, hogy a textilkészítést új nézőpontokból, új kontextusokban és új lehetőségek tárházaként mutassa be, amelynek keretében bepillantást enged a textilszobrászatba, a konceptuális művészetbe, az objektművészetbe, illetve az installációk mellett a videó- és divatművészetbe.A Textiltriennálé bemutatja a textilkészítés jelenleg érvényesülő világtrendjeit, a különböző országok művészei számára találkozási lehetőséget kínál, valamint érdeklődést teremt a textilművészeti alkotások iránt és bátorítja a művészeket, hogy innovatív és kísérleti projektek segítségével vizuális művészeti alkotásokat hozzanak létre a textilművészet határain kívül eső művészeti területeken. A kiállítás egyúttal párbeszédre invitálja a különféle textilművészeti technikákat felvonultató alkotókat.

Az esemény a kiállításra szóló, a helyszínen vagy előzetesen megvásárolt belépőjeggyel látogatható. Részletekért látogass el az esemény Facebook oldalára.

Previous
Previous

Tartalom a szépség mögött – I. rész: Környezetvédelem

Next
Next

Deva nyerte a Music Moves Europe egyik díját